Фіцо після ранкової атаки рф заявив, що у Києві «абсолютно нормальне життя» і немає війни

Читать на русском
Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо на тлі ранкової ракетної атаки рф на Київ заявив, що в столиці України вирує нібито абсолютно нормальне життя.
Фото: europa.eu

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо на тлі ранкової ракетної атаки росії на Київ заявив, що в столиці України вирує «абсолютно нормальне життя».

Слова політика цитує Reuters.

Комбінована атака: росія запустила по Україні понад 40 різних ракетРезультати роботи ППО сьогодні – 15 із 15 крилатих ракет, 5 із 12 балістичних ракет Іскандер, 1 із 2 ракет Х-59, 0 із 4 зенітних ракет, 0 із 8 ракет Х-22.

Під час інтерв'ю журналісти запитали Фіцо, чи розглядав він можливість вирушити до Києва, щоб краще зрозуміти війну, розпочату росією. У відповідь на це він заявив, що між росією та Україною «існує локальний конфлікт».

«Ви серйозно думаєте, що у Києві війна? Ви жартуєте. Будь ласка, я сподіваюся, що ви несерйозно. Їдьте туди, і ви побачите, що у місті нормальне життя, абсолютно нормальне життя», – заявив словацький прем'єр.

Водночас, Фіцо додав, що майбутня зустріч з українським прем'єром Денисом Шмигалем в Ужгороді, яка запланована на 24 січня, є більш практичним варіантом. Крім того, за його словами, саме українська сторона обрала це місто для проведення переговорів.

Нагадаємо, внаслідок ранкової російської атаки у кількох районах Києва впали уламки ракет, пошкодивши житлові та нежитлові будівлі та автомобілі. За день кількість постраждалих зросла до 22-х.

Рятувальники завершили аварійні роботи на місцях ракетних ударів у Києві лише ближче до вечора. На місцях прильотів працювало близько 200 бійців ДСНС та десятки техніки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: