Розвідка розкрила деталі спецоперації зі знищення трьох ТУ-22 на аеродромі рф

Читать на русском
Розвідники прорвалися в глибокий тил противника, знищили російський бомбардувальник Ту-22М3 і вивели з ладу ще два. Однак у ході операції розвідники зазнали тяжких втрат.
Фото: The Moscow Times

Українська розвідка розкрила деталі спецоперації по знищенню російських бомбардувальників ТУ-22М3. Для цього розвідники подолали понад 600 км територією країни-агресора.

Про це йдеться у повідомленні Головного управління розвідки Міноборони.

Як зазначається, у серпні 2023 року група українських розвідників пройшла пішки територією супротивника понад 600 км. Мета цієї операції була зупинити терористичні авіаційні бомбардування російськими військами мирних українських міст.

Найбільші атаки на російські аеродроми: скільки літаків було пошкоджено та знищеноНайбільші атаки на російські військові аеродроми початку повномасштабної війни – на інфографіці. Цієї ночі в Пскові росіяни втратили чотири військово-транспортні літаки Іл-76.

При цьому, з перших днів повномасштабного вторгнення рф полковник Олег Бабій організовував і здійснював спецоперації на ТОТ України та на території противника, які змінили хід цієї війни.

На його рахунку - дев'ять успішних розвідувальних виходів у тил противника, 12 спеціальних заходів з організації та забезпечення руху опору на ТОТ та у ворожому тилу.

«Серпень 2023-го. У складі розвідувальної групи Олег Бабій подолав пішки понад 600 км по території противника, щоб виконати спеціальне бойове завдання – зупинити терористичні авіаційні бомбардування росіянами мирних українських міст», - йдеться в повідомленні.

Останнім успішно виконаним завданням групи розвідників Олега Бабія стало знищення та виведення з ладу трьох російських бомбардувальників ТУ-22М3, що значно порушило плани рф стосовно ракетних ударів по території України та фактично повністю дестабілізувало роботу ворожих аеродромів і пунктів базування дальньої авіації.

Розвідники прорвалися в глибокий тил противника, знищили російський бомбардувальник Ту-22М3 і вивели з ладу ще два. Однак у ході операції розвідники зазнали тяжких втрат.

«Повертаючись на підконтрольну Україні територію, розвідувальна група полковника Олега Бабія потрапила у засідку та вступила в нерівний бій з російськими загарбниками. У цьому бою, 30 серпня 2023 року, прикриваючи відхід своїх бойових побратимів, український розвідник Олег Бабій зазнав смертельного поранення та загинув», - розповіли у ГУР.

За свій героїчний подвиг, Олег Бабій посмертно нагороджений званням Героя України з присвоєнням ордену «Золота зірка».

Як відомо, у Новгородській області 19 серпня Україна вперше цілком ліквідувала стратегічний ядерний бомбардувальник окупаційних збройних сил.

Також «Слово і діло» показало на інфографіці найбільші атаки на російські аеродроми, а саме - скільки літаків було пошкоджено та знищено.

Раніше ми писали, які населені пункти в тилу рф і на окупованій території України зазнавали атак дронов.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: