У Швейцарії підрахували суму заморожених російських активів

Читать на русском
Уряд Швейцарії заморозив фінансові активи росіян на загальну суму близько 7,7 млрд швейцарських франків (8,80 млрд доларів США).
Фото: flickr.com

Уряд Швейцарії заморозив фінансові активи росіян на загальну суму близько 7,7 млрд. швейцарських франків (8,80 млрд доларів США).

Про це розповів представник Державного секретаріату з економічних питань (SECO), повідомляє Reuters.

Конфіскація російських активів на користь України: у яких країнах є прогресЗаморожені російські активи можуть бути використані для відновлення України. У яких країнах є прогрес у конфіскації – на інфографіці.

Кошти були заморожені в рамках санкцій, ухвалених Євросоюзом та Швейцарією. Зазначається, що цифра 7,7 млрд франків є приблизною і може бути змінена.

«Важко назвати точну суму через додавання чи виключення людей із списку санкцій, а також судових справ щодо заморожування чи розблокування додаткових активів. Точніша цифра очікується до кінця другого кварталу 2024 року, коли швейцарські банки опублікують свої фінансові звіти», – йдеться у публікації.

У SECO також заявили, що окрім заморожування 7,7 млрд франків Берн заблокував рух 7,4 млрд франків у валютних активах, що належать російському Центробанку.

Нагадаємо, нещодавно Бельгія першою із країн-союзників почала використовувати заморожені активи країни-окупанта для допомоги Україні.

Крім того, ЗМІ повідомляли, що Євросоюз готується представити план передачі Україні доходів від заморожених активів рф.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: