У ЄС підтримали запровадження податку на прибуток від російських заморожених активів – Bloomberg

Читать на русском
Глави МЗС Євросоюзу підтримали запровадження податку на прибуток від російських заморожених активів. Цього тижня питання обговорять посли.
euronews.com

Міністри закордонних справ країн Євросоюзу підтримали запровадження податку на прибуток, отриманий від заморожених активів російського центрального банку.

Про це із посиланням на джерела повідомляє Bloomberg.

За словами співрозмовників агентства, запровадження податку обговорюватиметься послами ЄС пізніше цього тижня.

Союзники України загалом згодні, що росія має сплатити збитки, завдані повномасштабним вторгненням. Євросоюз, країни «Великої сімки» та Австралія заморозили близько 260 млрд євро (283 млрд доларів) активів центрального банку рф у вигляді цінних паперів та коштів.

Більшість активів у ЄС належить кліринговій палаті Euroclear, минулого року від активів надійшло близько 3 млрд євро доходів.

Нагадаємо, напередодні глава зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель повідомив, що країни блоку досягли політичної угоди щодо використання доходів від заморожених російських активів.

Єврокомісія має намір зібрати близько 15 млрд євро до 2027 року у вигляді доходів від реінвестування заморожених активів росії, які можуть бути спрямовані на підтримку України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: