Бельгія переспрямує на користь України податки від заморожених активів рф

Читать на русском
Бельгія створить спеціальний фонд для підтримки України, який наповнять за рахунок податків, одержаних від заморожених у країні російських активів.
Фото: hromadske.ua

Бельгія створить спеціальний фонд для підтримки України, який наповнять за рахунок податків, одержаних від заморожених у країні російських активів.

Про це повідомив прем'єр-міністр Бельгії Олександр Де Кроо під час спільної пресконференції із президентом Володимиром Зеленським.

Стало відомо, яка з країн ЄС заморозила найбільше російських активівУ Бельгії суворо дотримуються санкцій проти росії та Білорусі. Заходи, вжиті Бельгією, торкнулися 1789 компаній країни-агресора.

Обсяг фонду складатиме приблизно 1,7 млрд євро. Кошти підуть на військову та гуманітарну допомогу Україні, а також на підтримку макрофінансової ситуації. Крім того, частину грошей буде направлено в Європейський фонд миру.

«Мільярдні російські активи, заморожені у Бельгії, – джерело цього фонду. У нас у Бельгії є оподаткування цих заморожених активів. Минулого року для нас було зрозуміло, що таке оподаткування має на 100% піти на користь народу України», – сказав Де Кроо.

Зеленський, у свою чергу, зазначив, що Бельгія стала першою країною, яка використовує заморожені активи країни-окупанта для допомоги Україні. Він уточнив, що наша країна почне використовувати ці гроші вже наступного року.

Нагадаємо, нещодавно президент Зеленський анонсував створення оборонного фонду за рахунок російських активів.

Також повідомлялося, що ЄС готовий запропонувати свій план використання заморожених російських активів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: