У російському Смоленську атаковано авіазавод, де виробляли ракети Х-59 – розвідка

Читать на русском
Дрони атакували Смоленський авіаційний завод у росії, де виробляли ракети Х-59. У ГУР заявили, що процес виробництва порушено.
Фото: росЗМІ

Ударні дрони 1 жовтня атакували Смоленський авіаційний завод у росії, де виробляли ракети Х-59.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

У ЗСУ оцінили, скільки ракет залишилося у росії та які з них ще виробляютьРосіяни продовжують виробництво ракет Х-101, а ось виготовлення старих радянських ракет Х-22 вже неможливе.

За підтвердженими даними ГУР, три з чотирьох дронів влучили в ціль, завдавши значних пошкоджень виробничим потужностям військового підприємства – порушено процес виробництва ракет Х-59 різних модифікацій.

«Ракета Х-59 (у модифікації Х-59МК2) класу «повітря-поверхня» з дальністю до 280 км ― одна з тих, якими російські повітряно-космічні сили найчастіше обстрілюють військові та цивільні об’єкти в Україні. Від застосування такої зброї найбільше страждають Чернігівська, Сумська, Харківська, Дніпропетровська, Запорізька та Херсонська області», – зазначили у розвідці.

Зазначимо, 1 жовтня безпілотниками також було атаковано стоянку російських вертольотів у Сочі.

Нагадаємо, нещодавно видання NYT повідомило про те, що росії вдалося подолати санкції та експортний контроль і не лише повернути виробництво ракет на довоєнний рівень, а й наростити його. В українській розвідці із цим не погодилися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: