НАТО уклало контракти на закупівлю артилерійських боєприпасів на суму 1,2 млрд доларів

Читать на русском
У НАТО підписали контракт на суму 1,2 млрд доларів на закупівлю артилерійських боєприпасів калібру 155 мм.
Reuters

НАТО сьогодні, 23 січня, уклало контракти на закупівлю сотень тисяч 155 мм артилерійських снарядів на суму 1,2 млрд доларів.

Про це повідомив генеральний секретар Єнс Столтенберг, передає пресслужба організації.

Артилерійські боєприпаси для України: ситуація з поставками від союзниківСитуація з постачанням снарядів Україні – скільки західні союзники вже передали та скільки планують.

У штаб-квартирі Альянсу зранку відбулося підписання угод.

«Щойно ми уклали контракти на суму 1,2 мільярда доларів США на закупівлю сотень тисяч пострілів до 155-міліметрових артилерійських боєприпасів. Війна росії в Україні перетворилася на битву за боєприпаси, тому важливо, щоб союзники поповнили свої власні запаси, оскільки ми продовжуємо підтримувати Україну», – сказав Столтенберг.

Він нагадав, що з липня минулого року Агентство НАТО із закупівель узгодило контракти на суму близько 10 млрд доларів: сюди входять близько 4 млрд на гаубічні снаряди, танкові боєприпаси, протитанкові керовані ракети та 155-міліметрові боєприпаси, а також 5,5 млрд доларів на ракети Patriot.

Нагадаємо, німецький оборонний концерн Rheinmetall отримав замовлення на виготовлення 155 мм артилерійських снарядів для України.

Міністр Олександр Камишін заявив, що Україна почала виготовляти артилерійські системи за стандартами НАТО, а також удвічі збільшила випуск боєприпасів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: