Україна почала виробляти артилерійські системи за стандартами НАТО

Читать на русском
Україна почала виготовляти артилерійські системи за стандартами НАТО, а також удвічі збільшила випуск боєприпасів. Про це повідомив голова Мінстратегпрому Камишін.
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Україна почала виготовляти артилерійські системи за стандартами НАТО, а також удвічі збільшила випуск боєприпасів.

Про це повідомив міністр зі стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін під час свого виступу у швейцарському Давосі.

Оборонна промисловість-2023: виробництво якого озброєння та техніки вдалося нароститиНа інфографіці – успіхи українського оборонно-промислового комплексу у 2023 році. Вдалося збільшити виробництво боєприпасів, ПТРК, САУ.

«Нині ми переживаємо унікальний досвід переходу від стандартів радянської спадщини до стандартів НАТО і вже почали виробляти артилерійські системи за стандартами НАТО. Це те, чому ми маємо приділяти найбільшу увагу», – сказав Камишін.

Міністр додав, що потреба в недостатніх компонентах закриватиметься шляхом створення спільних підприємств із партнерами з інших країн.

«Бракує компонентів, бракує вибухових речовин. Тому ми маємо приділяти увагу спільному виробництву з європейськими та американськими компаніями. Впевнений: спільні зусилля дадуть відповідні результати», – наголосив він.

Камишін додав, що Україна також почала працювати над комплектацією гібридних систем протиповітряної оборони та розширенням виробництва дронів та тепловізорів.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна цього року має намір збільшити потужності свого оборонно-промислового комплексу одразу вшестеро.

Як розвивається оборонно-промисловий комплекс України під час повномасштабної війни – на інфографіці «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: