У відповідь на блокування активів у рф погрожують завдати Заходу збитків у 288 млрд доларів

Читать на русском
Російські пропагандистські ЗМІ підрахували, що західні компанії можуть втратити 288 мільярдів доларів як відповідь на конфіскацію російських активів.
Shutterstock.com

Російські пропагандистські ЗМІ підрахували, що західні компанії можуть втратити 288 мільярдів доларів як відповідь на конфіскацію російських активів.

Про це пишуть російські пропагандисти з «РИА-новости».

Конфіскація російських активів на користь України: у яких країнах є прогресЗаморожені російські активи можуть бути використані для відновлення України. У яких країнах є прогрес у конфіскації – на інфографіці.

У матеріалі наводять дані, які нібито показують, що прямі інвестиції Європейського Союзу, країн G7, Австралії та Швейцарії в російську економіку на кінець 2022 року склали 288 млрд доларів. Зокрема країни ЄС володіють 223,3 млрд дол активів, найбільше з яких належать Кіпру, Нідерландам, Німеччині та Франції. Тоді як серед країн «Великої сімки» одним із найбільших інвесторів названо Велику Британію.

Варто додати, у виданні Reuters зазначили, що не можуть перевірити інформацію російських журналістів. Натомість повідомляють, що лідери «Великої сімки» погодяться виступити з більш рішучою заявою про наміри заблокувати російські активи, під час зустрічі наприкінці лютого.

Нагадаємо, США разом з європейськими партнерами ведуть переговори щодо використання заморожених російських активів для допомоги Україні. Таким чином вони намагаються компенсувати неможливість виділення додаткових коштів у Конгресі.

У The Financial Times писали, що G7 наближається до рішення про конфіскацію заморожених російських коштів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: