Суд призначив до розгляду частину справи ексголови ДПСУ Цигикала

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив проведення підготовчого засідання у справі про зловживання в Держприкордонслужбі, які завдали збитків.

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду частину справи колишнього голови Державної прикордонної служби Петра Цигикала про зловживання на 10,68 млн грн.

Таке рішення 31 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Закінчити підготовче судове засідання. Призначити судовий розгляд кримінального провадження щодо обвинувачення (Олексія Романенка – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 КК; (Олександра Бігуна – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 КК у відкритому судовому засіданні в приміщенні ВАКС», – ідеться в рішенні.

Раніше ВАКС виділив матеріали стосовно Цигикала в окреме провадження і призупинив слухати справу, оскільки він мобілізований.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу ексголови Держприкордонслужби Цигикала, експосадовця ДПСУ та директора приватної компанії-забудовниці у зловживаннях на 10,68 млн грн. embed:publication:url:167965:[Слідство встановило]}, що приватна компанія мала збудувати та передати у першому півріччі 2019 року ДПСУ 66 квартир у центрі Львова для подальшого заселення прикордонників та їхніх родин. Натомість ДПСУ отримала 53 квартири у передмісті Львова, загальна вартість яких, за результатами експертизи, на 10,68 млн грн дешевша за нерухомість у Львові.

Попри укладені договори з ДПСУ, компанія-забудовниця продала квартири у Львові, які фактично мали відійти прикордонникам, стороннім покупцям. Тому запропонувала схему «заміни» голові ДПСУ, який пристав на пропозицію. Слідство має докази, що посадовці ДПСУ діяли у змові з директором приватної компанії, від початку усвідомлюючи її невигідний як для Держприкордонслужби, характер.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: