«Рамштайн 2.0»: у Міноборони повідомили про зміну формату оборонних зустрічей із партнерами

Читать на русском
Україна та партнери перейшли до нового формату роботи Контактної групи з питань оборони нашої країни. Головне завдання останніх засідань – довгострокова підтримка України.
Фото: Getty Images

Україна та партнери перейшли у новий формат роботи Контактної групи з питань оборони нашої країни.

Про це повідомив представник міністерства оборони Геннадій Коваленко на брифінгу у Military Media Center.

«Рамштайн»: яку допомогу отримувала Україна за підсумками зустрічей із союзникамиЯку військову допомогу отримувала Україна за підсумками засідань Контактної групи з оборони у форматі Рамштайн – на інфографіці.

За його словами, починаючи з вересня формат «Рамштайн» був трансформований у «Рамштайн 2.0». Головним завданням останніх засідань є довгострокова підтримка нашої країни з боку союзників.

«З вересня ми перейшли до формату «Рамштайн 2.0». Це перехід від задоволення невідкладних потреб до більш системної, планової та довгострокової роботи», – заявив Коваленко.

Він додав, що наразі партнери націлені на довгострокове планування допомоги Україні. З цією метою було створено п'ять оборонних коаліцій – авіаційну, протиповітряну, танкову, артилерійську та коаліцію морської безпеки.

Нагадаємо, останнє засідання Контактної групи відбулося 22 листопада. На ньому союзники оголосили про створення коаліції розвитку ППО, яку очолили Німеччина та Франція.

Раніше повідомлялося, що у засіданні «Рамштайну» вперше брав участь головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: