Тимчасовий захист для українців у Польщі поки не продовжували – посольство

Читать на русском
Польща ще не продовжила тимчасовий захист для громадян України, які втекли від війни. Поки він діє до 4 березня 2024 року.
Фото: pexels

Польща поки що не продовжувала тимчасовий захист для громадян України. Термін дії Pesel Ukr поки що становить до 4 березня 2024 року.

Про це йдеться у повідомленні посольства України.

У яких країнах планують скоротити допомогу українським біженцямДопомога для українських біженців планують скоротити у Польщі, Німеччині, Чехії, Ірландії. Докладніше – на інфографіці.

«Громадяни України, які отримали тимчасовий захист у Польщі на основі Спеціального закону від 12 березня 2022 року, тобто отримали номер PESEL зі статусом UKR, станом на 18 січня 2024 року можуть перебувати в Польщі на підставі цього статусу до 4 березня 2024 року. Про подальші зміни повідомлятимемо окремо», – йдеться у повідомленні.

У посольстві пояснили, що вчорашнє повідомлення про продовження терміну дії довідок про користування тимчасовим захистом до 4 березня 2025 року стосується осіб без громадянства або громадян третіх країн, які на момент початку повномасштабного вторгнення легально проживали на території України, а потім прибули до Польщі, рятуючись від війни.

При цьому, за інформацією польського видання Dziennik Gazeta Prawna, уряд працює над продовженням терміну захисту українських біженців.

Нагадаємо, раніше до березня 2025 року тимчасовий захист для українців продовжили Чехія, Швейцарія та Данія.

У грудні Єврокомісія оголосила про виділення понад 65 млн євро чотирьом країнам, які приймають українців, які рятуються від війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: