Рф проводить інформаційну операцію, щоб подати масштабні навчання НАТО як провокацію – ISW

Читать на русском
Росія проводить інформаційну операцію, щоб представити оборонні навчання НАТО Steadfast Defender 2024 як провокацію.
savelife.in.ua

Цього тижня починаються оборонні навчання НАТО «Steadfast Defender 2024». Росія проводить інформаційну операцію, щоб подати їх як провокацію.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Загроза війни між росією та НАТО: коли в Європі прогнозують початок конфліктуУ Європі всерйоз заговорили про ймовірність прямого конфлікту між росією та НАТО. Прогнози початку війни – на інфографіці.

Відомо, що у навчаннях візьмуть участь 90 тисяч військовослужбовців з 31 країни-члена НАТО і Швеції. Крім цього, участь візьмуть також понад 50 кораблів, більше як 80 винищувачів, гелікоптерів і безпілотників, а також щонайменше 1100 бойових машин. Таким чином НАТО продемонструє свою здатність зміцнювати євроатлантичний регіон за допомогою трансатлантичного перекидання сил з Північної Америки під час змодельованого сценарію конфлікту проти майже рівного собі супротивника.

МЗС рф відреагувало на оголошення про проведення «Steadfast Defender 2024», заявивши що навчання НАТО стають дедалі провокаційними і агресивними за своїм характером. У МЗС країни-агресора стверджують, що «НАТО продовжує демонстрацію сил на порозі росії».

Інститут вивчення війни пише, що російська інформаційна операція спрямована на те, щоб представити оборонні дії НАТО у відповідь на реальну російську агресію на східному фланзі Альянсу як провокаційні. Окупанти мають на меті відвернути увагу від їхньої нещодавньої агресивної риторики і поведінки щодо НАТО.

«Путін вторгся в Україну не для того, щоб захистити росію від неіснуючої загрози з боку НАТО, а скоріше для того, щоб послабити і, врешті-решт, знищити НАТО, і цю мету він переслідує дотепер», – стверджують фахівці ISW.

Нагадаємо, у НАТО готуються до можливого нападу росії за підтримки Білорусі у 2025 році та розробляють сценарій оборони.

Раніше газета Bild із посиланням на джерела в одній із європейських розвідок уже писала, що росія може атакувати Європу взимку 2024-2025 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: