Енергетики прогнозують зниження споживання електрики по всій країні

Читать на русском
Дефіцит упродовж дня в енергосистемі не прогнозується. Основна причина зниження споживання – потепління.
Фото: Корреспондент.net

В Україні у п'ятницю очікується зниження рівня споживання електроенергії через потепління.

Про це повідомило Укренерго 19 січня.

В Укренерго заявили, що атаки на енергосистему у 2024 році ще попередуДиспетчер Укренерго відповів, чому росіяни поки що не обстрілювали енергооб'єкти України цієї зими і чи готова наша енергосистема до можливих ударів росії.

У компанії прогнозують зниження споживання енергії по всій країні. Станом на 10:30 споживання сьогодні було на 2,5% нижче, ніж аналогічний показник вчора. Дефіцит упродовж дня не прогнозується. Основна причина зниження споживання – потепління.

Також повідомляється, що у п'ятницю вранці в Україні знеструмлено 442 населені пункти.

Так, через негоду без світла зараз 55 населених пунктів. Більшість – у Кіровоградській області, деякі з них – понад добу. Також знеструмлення через негоду є у Сумській та Чернігівській областях.

При цьому сьогодні у східних областях – штормове попередження із погіршенням погодних умов: очікуються сильні пориви вітру, сніг, місцями ожеледиця. Налипання снігу може призвести до зледеніння та пошкодження ліній електропередачі.

З технічних причин та бойових дій знеструмлено ще 387 населених пунктів.

Нагадаємо, попередні два дні фіксували дефіцит в енергосистемі на рівні 3-5% протягом доби. Українців закликали не забувати про економію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: