Енергетики закликали бізнес прибрати новорічні гірлянди

Читать на русском
Укренерго закликало українців надвечір зменшити кількість приладів у мережі, а бізнес – прибрати яскраві гірлянди.
kh.vgorode.ua

На вечір п'ятниці споживання електрики через похолодання стрімко зросло та загрожує стабільності роботи енергосистеми. Енергетики звернулися до українців.

Як повідомила пресслужба Укренерго, наразі споживання знову зростає, бо сонця вже немає, а мороз посилюється. При цьому на вихідні синоптики обіцяють ще більше похолодання.

Укренерго «на котиках» пояснило, як похолодання впливає на споживання світлаПресслужба Укренерго відповіла на найпопулярніші питання, пов'язані з поточною ситуацією в енергосистемі, та пояснила, як похолодання впливає на споживання світла.

Тому українців наполегливо просять зменшити використання кондиціонерів та обігрівачів для опалення приміщення, не включати одночасно праску, пральну машину, пилосос та бойлер, вимикати світло у порожніх приміщеннях. Особливо це актуально в ранкові та вечірні години, наголошує Укренерго.

«Бізнес теж може долучитися до підтримки енергосистеми: достатньо зменшити висвітлення вивісок, вітрин, банерів. І прибрати нарешті новорічні гірлянди», – додали в компанії.

Нагадаємо, сьогодні вранці в Укренерго попереджали, що надвечір можливий дефіцит в енергосистемі. До цього українці побили новий рекорд енергоспоживання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: