Дефіцит електроенергії трохи зменшився – Укренерго

Читать на русском
В Україні прогнозують дефіцит електрики упродовж дня. Українців просять економити енергію в пікові години.
фото Ken Mürk/ERR

В українській енергосистемі 18 січня знову спостерігатиметься дефіцит електроенергії, але вже менший, ніж був днями.

Про це повідомили в Укренерго.

В Укренерго заявили, що атаки на енергосистему у 2024 році ще попередуДиспетчер Укренерго відповів, чому росіяни поки що не обстрілювали енергооб'єкти України цієї зими і чи готова наша енергосистема до можливих ударів росії.

«Диспетчерський центр «Укренерго» сьогодні прогнозує незначний дефіцит з 8:00 до 20:00 на рівні близько 3%. Введення графіків обмеження споживання не планується», – йдеться у повідомленні.

Енергетики розповіли, що останніми днями в Україні спостерігається тенденція максимального зростання споживання переважно у ранкові години. Цьому сприяє збереження високого інерційного споживання, яке зумовлене зниженням температури надвечір та вночі.

«Протягом дня, особливо з 9:00 до 19:00, дуже важливою є допомога споживачів – зменшення користування потужними електроприладами, зокрема обігрівачами та кондиціонерами. Це дозволить зменшити зростання рівня споживання. Відповідно зменшиться і навантаження на електростанції», – просять в Укренерго.

Сьогодні Україна здійснює імпорт електроенергії з Польщі, Словаччини, Румунії та Молдови загальним обсягом 2535 МВт-год із максимальною потужністю до 421 МВт. Експорт не здійснюється.

Нагадаємо, 17 січня в системі також був дефіцит енергії. До цього енергетики закликали бізнес прибрати новорічні гірлянди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: