Апеляція ВАКС розгляне скаргу на виправдання голови бюро Інтерполу в Україні

Читать на русском
Апеляційна інстанція відкрила провадження за скаргою прокурора САП на виправдувальний вирок керівнику департаменту Нацполіції.
фото: Нацполіція

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу прокурора САП на вироки, яким виправдали начальника Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва Національної поліції - голову Національного центрального бюро Інтерполу в Україні Василя Неволю від звинувачень у недостовірному декларуванні.

Таке рішення 22 грудня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд виправдав Неволю. Прокурор САП подав скаргу на це рішення.

«Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою прокурора САП на вирок Вищого антикорупційного суду від 16.11.2023. Надіслати учасникам апеляційного провадження копії ухвали про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою прокурора САП, копії його апеляційної скарги, інформацію про їхні права та обов'язки, встановивши строк, протягом якого на апеляційну скаргу можуть бути подані заперечення – до 12 січня 2024 року включно», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, керівник НЦБ Інтерполу в Україні Неволя вніс завідомо недостовірні відомості до щорічної декларації особи, уповноваженої на виконання функції держави або місцевого самоврядування за 2020 рік, які відрізняються від достовірних на суму від 500 до 4000 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (частина 1 статті 366-2 ККУ). В органах вважають, що начальник департаменту Інтерполу не вказав свою квартиру в Києва, дружину як члена сім'ї та її квартиру в Броварах Київської області.

31 січня детективи НАБУ провели обшук в квартирі, якою нібито користувався Неволя, у межах цієї справи і вилучили низку документів, яка мають значення для справи. Зокрема, там знайшли платіжки за комунальні послуги, видаткові накладні на ім'я Неволі та його замовлення як покупця з чеками. Також детективи знайшли договір щодо придбання майнових прав на трикімнатну квартиру, де покупцем вказаний Неволя. ВАКС наклав арешт на вилучене майно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: