Сьогодні прогнозується ще більший дефіцит в енергосистемі – Укренерго

Читать на русском
Електроенергії вистачає задля забезпечення споживачів. Але протягом дня Укренерго прогнозує можливий дефіцит в енергосистемі.
фото РБК-Україна

В Україні 12 січня зростає споживання електроенергії на фоні морозів. Вже третій день поспіль у системі очікується дефіцит.

Про це повідомила пресслужба Укренерго.

Укренерго «на котиках» пояснило, як похолодання впливає на споживання світлаПресслужба Укренерго відповіла на найпопулярніші питання, пов'язані з поточною ситуацією в енергосистемі, та пояснила, як похолодання впливає на споживання світла.

«Вчора, 11 січня, добовий максимум споживання був зафіксований вдень після 10:00 . Він був на 3,1% нижчий за відповідний показник 10 січня. Сьогодні споживання знову зростає. Станом на 9:30, споживання вже майже на 1% вище, ніж вчора в той же час», - йдеться у повідомленні.

Причини – похолодання та заживлення споживачів, яке ще триває в знеструмлених негодою регіонах. Ці фактори продовжують створювати додаткове навантаження.

Поки що електроенергії вистачає для забезпечення всіх споживачів. Але протягом дня Укренерго прогнозує можливий дефіцит в енергосистемі – 2,8%. Для покриття буде задіяна вся потужність електростанцій, що працюють в системі. Запровадження графіків обмеження споживачів не планується.

Нагадаємо, в енергосистемі вже два дні поспіль фіксують дефіцит. Українці у січні побили нові рекорди споживання енергії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: