Росія формує загони найманців для відправки до Африки – розвідка

Читать на русском
Росіяни шукають найманців для відправки до Африки. Угоди розраховані на кілька років із місячною зарплатою, такою ж, як на війні проти України.
Фото: Military Africa

Командування армії рф формує загони так званих військових інструкторів для подальшого відправлення в країни Африки з метою розширення впливу на цій території.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України у середу, 17 січня.

Африка зацікавлена у розміщені на своїй території виробництва української зброї – КулебаАфрика зацікавлена не тільки в купівлі зброї українських компаній, але й розміщенні виробництв на своїй території.

За даними української розвідки, так званий наполегливий рекрутинг Москва проводить і на тимчасово окупованих територіях України, зокрема у тимчасово окупованому Криму.

Контракти пропонують підписувати військовим запасам армії рф – спеціалістам з обслуговування систем протиповітряної оборони російського виробництва, військовим морякам та деяким іншим фахівцям військово-технічної сфери.

Угоди розраховані на кілька років із місячною зарплатою, пропорційною грошовому забезпеченню російських загарбників, що воюють проти України.

«Метою відправки відповідного контингенту Москва бачить розширення свого впливу в Африці», – зазначили у ГУР.

Найманців залучають не лише високими заробітками, а й можливістю уникнути участі у війні проти України.

Нагадаємо, західні видання раніше писали про те, що «вагнерівці» в Африці підпорядковуватимуться Міноборони рф. У жовтні ПВК «Вагнер» відновила набір найманців до своїх лав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: