Нідерланди та Данія підготували перші танки Leopard 2 для України

Читать на русском
Перші два з 14 обіцяних Leopard 2 від Данії і Нідерландів вже готові для відправки в Україну.
defensie.nl

Перші два з 14 танків Leopard 2A4 для Збройних сил України, які спільно закуповують Данія та Нідерланди, вже підготовлені до відправлення.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони Нідерландів.

Танки Leopard: скільки поставили Україні та скільки могло бути знищено у бояхСкільки німецьких танків Leopard союзники пообіцяли Україні, скільки передали до контрнаступу та скільки вже могло бути знищено у боях – на інфографіці.

Два танки Leopard 2A4 пройшли капітальний ремонт на потужностях німецького збройового концерну Rheinmetall, після чого їх відправлять до Польщі для навчання українських військовослужбовців.

Зазначається, що найближчими місяцями Rheinmetall також підготує до розгортання ще 12 танків.

«Згідно з поточним графіком, танки разом з запчастинами та боєприпасами будуть доставлені в Україну цього літа», – йдеться у повідомленні.

Як відомо, Нідерланди й Данія входять до міжнародної танкової коаліції, яка постачає Україні бойові танки. Раніше Нідерланди разом із Данією та Німеччиною закупили для України танки Leopard 1.

Нагадаємо, у грудні уряд Литви відремонтував для Збройних сил України партію танків Leopard 2. Бронетехніка була пошкоджена під час боїв із російською окупаційною армією.

Раніше стало відомо, що ЗСУ отримають від німецького концерну Rheinmetall додаткову партію бойових броньованих машин. До пакету, серед іншого, увійдуть танки Leopard 1A5.

Також «Слово і діло» розібралось у перспективах військової та фінансової допомоги Україні на 2024 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: