Литва з допомогою Німеччини відремонтує пошкоджені в Україні Leopard

Читать на русском
Литовська армія за допомогою Німеччини відремонтує танки Leopard, які пошкодили на війні в Україні.
Фото: Ian Tong

Литовська армія спільно з німецькою оборонною промисловістю відремонтує у Литві танки Leopard, пошкоджені під час бойових дій в Україні. Після ремонту їх знову повернуть на фронт.

Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони Литви.

Танки Leopard: скільки поставили Україні та скільки могло бути знищено у бояхСкільки німецьких танків Leopard союзники пообіцяли Україні, скільки передали до контрнаступу та скільки вже могло бути знищено у боях – на інфографіці.

«Виконання реальних завдань такого роду дозволяє нам навчати, підтримувати готовність нашого персоналу, забезпечувати перевірку логістичних ланцюжків та постійну підтримку України», – йдеться у повідомленні.

При цьому в Міноборони нагадали, що Литва вже організувала ремонт та повернення в Україну самохідних гаубиць PzH2000, які брали участь у бойових діях.

Нагадаємо, у Литві до державного бюджету країни на 2024 рік планують закласти 340 мільйонів євро на допомогу ЗСУ. Тиждень тому стало відомо, що Литва надасть Україні новий пакет військової допомоги. Він включатиме, зокрема, пускові установки систем протиповітряної оборони NASAMS.

На початку жовтня Україна одержала від Польщі партію відремонтованих Leopard 2.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: