Німеччина замовила для ЗСУ додаткову партію танків Leopard

Читать на русском
Збройні сили України отримають від німецького концерну Rheinmetall додаткову партію бойових броньованих машин. До пакету, серед іншого, увійдуть танки Leopard 1A5.
Фото: DPA/Picture Alliance

Збройні сили України отримають від німецького концерну Rheinmetall додаткову партію бойових броньованих машин.

Про це повідомила пресслужба компанії.

Німеччина розширить допомогу Україні вже цієї зими – БербокМіністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок заявила, що Німеччина не просто продовжуватиме підтримку України, вона її розширить.

Зазначається, що Rheinmetall зобов'язався поставити Україні 25 танків Leopard 1A5, п'ять броньованих евакуаційних машин Bergepanzer 2 та два танки для навчання водіїв та механіків.

Замовлення було профінансоване урядом Німеччини, вартість поставленої техніки становитиме «двозначну суму в мільйонах євро».

Очікується, що вся техніка буде передана Україні 2024 року. В даний час танки Leopard 1 проходять капітальний ремонт на заводах Rheinmetall в Унтерлюс і Касселі.

«Крім того, за дорученням урядів Нідерландів і Данії наступного року Rheinmetall поставить Україні чотирнадцять танків Leopard 2A4. Крім техніки, Rheinmetall допомагає українським збройним силам боєприпасами, дронами та медичними засобами», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що Німеччина передала ЗСУ новий пакет військової допомоги, до якого увійшли десять танків Leopard 1A5, броньований транспорт і понад мільйон набоїв.

Також повідомлялося, що уряд Німеччини замовив у концерну Rheinmetall велику партію артилерійських мін калібру 120-мм для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: