Синєгубов розкрив головну ціль нинішніх атак окупантів у Харківській області

Читать на русском
Головна ціль армії рф на Харківщині – захоплення залізничної станції Куп'янськ-Вузловий. Для цього окупанти посилили атаки на Куп'янському напрямку, повідомив голова ОВА.
Фото: kharkivoda.gov.ua

Головна ціль російської армії на Харківщині зараз – захоплення залізничної станції Куп'янськ-Вузловий. Для цього окупанти посилили атаки на Куп'янському напрямку.

Такими даними поділився голова Харківської ОВА Олег Синєгубов у коментарі Укрінформу.

Будівництво фортифікаційних споруд в Україні під час повномасштабної війниБудівництво фортифікаційних споруд в Україні під час повномасштабної війни – на інфографіці.

«Війська рф намагаються наступати біля Іванівки, Петропавлівки. На Харківщині для ворога це зараз – основна ціль, оскільки, наприклад, захоплення Сіньківки дозволить просуватися далі та створити передумови для блокування Куп'янська. Але головна ціль – Куп'янськ-Вузловий. Але щоби до нього дістатися, потрібно захопити частину міста Куп'янська. Ці плани ми розуміємо, ці плани розуміють наші Збройні сили. Тому адекватно реагуємо», – сказав Синєгубов.

Голова ОВА додав, що окупанти стягнули під Куп'янськ «достатньо зброї та техніки», щоб здійснювати штурмові дії. Крім того, ворог змінив тактику і тепер часто застосовує проти українських військових керовані авіабомби та дрони.

«Є у них і міномети, і важка артилерія, і, звісно, танки та інші броньовані машини. Деякий час справді спостерігався снарядний голод – у перехопленнях ми це чули. І все ж таки вони укомплектовані, щоб йти в штурми невеликими загонами за підтримки техніки», – уточнив він.

Водночас, Синєгубов запевнив, що ЗСУ продовжують ефективно виконувати свою роботу, незважаючи на всі дії та наявне у противника озброєння.

Нещодавно в ГУР розповіли, що на Куп'янському напрямку окупанти масово хворіють на лихоманку через контакт з польовими мишами.

Також повідомлялося, що на Харківщині може бути розширено список прифронтових громад, де проведуть примусову евакуацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: