Може стати плацдармом для наступу на захід: у ЗСУ розповіли про ситуацію довкола Куп'янська

Читать на русском
Російські військові планують захопити Куп'янськ, щоб використати його як плацдарм для подальшого наступу на захід.
facebook.com/MinistryofDefence.UA

Російські військові планують захопити Куп'янськ, щоб використати його як плацдарм для подальшого наступу на захід.

Про це повідомив начальник служби зв'язків із громадськістю командування Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо в етері телемарафону.

Відомо, що бойові дії на Куп'янському напрямку розпочались ще на початку жовтня. За минулу добу, 15 грудня, було відбито 9 атак поблизу Синьківки, яку ворог планує захопити для подальшого наступу на Куп'янськ. Водночас Куп'янськ, за словами Фітьо, може стати плацдармом для наступу на захід.

«Крім того, бачимо, що ворог зараз перекидає туди резерви штурмових батальйонів й таким чином намагається компенсувати втрати, які зазнає. Втрати там достатньо серйозні», – додав він.

Наші військові за попередню добу ліквідували там 258 росіян та знищили 14 одиниць військової техніки ворога, серед яких 3 танки. Позавчора, 14 грудня, ЗСУ знищили 9 танків та 10 БМП.

«Ворог активно використовує для наступу як техніку, так і людський ресурс. Звичайно техніку більше бережуть, а людський ресурс ролі для них не відіграє. Кидають людей на штурми, розвідку боєм, та просто м'ясні штурми, не рахуючи втрати», – додав начальник служби зв'язків із громадськістю командування Сухопутних військ Збройних сил.

Раніше писали, що російські окупанти перекидають на Куп'янський напрямок свої штурмові загони для активізації нових атак.

До слова, на Харківщині може бути розширено список прифронтових громад, де проведуть примусову евакуацію.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: