Зеленський прибув із візитом до Швейцарії

Читать на русском
Зеленський прибув до Швейцарії. У Берні він зустрінеться з президентом країни та місцевими політиками, у Давосі візьме участь у ВЕФ.
Getty Images

Президент Володимир Зеленський сьогодні, 15 січня, прибув із робочим візитом до Швейцарії. Він запланував низку зустрічей з місцевими політиками, а також участь у Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

Про програму свого візиту президент розповів у Telegram.

США у Давосі проситимуть у Зеленського більш чіткого плану ведення війни – BloombergСША хочуть від України чіткішого плану ведення війни. Очікується, що ця тема порушуватиметься на зустрічі з Володимиром Зеленським у Давосі наступного тижня.

У Берні Зеленський проведе переговори з головами обох палат парламенту Швейцарії, керівниками партій та фракцій, президенткою Віолою Амхерд.

«Подякую за принципову підтримку суверенітету й територіальної цілісності України. Вірю, що участь Швейцарії у Формулі миру та її відповідний досвід допоможуть наблизити справедливий мир на основі нашого бачення. Також говоритиму про повернення викрадених дітей, санкції та пошук механізмів для використання заморожених російських активів, співпрацю щодо гуманітарного розмінування, фінансової підтримки та відбудови України», – розповів він.

У Давосі Зеленський запланував двосторонні зустрічі з представниками Євросоюзу і НАТО, а також з лідерами держав і великих бізнесів, щоб посилити оборонну та економічну стійкість України.

Зазначимо, згідно з програмою Всесвітнього економічного форуму, спеціальне звернення Зеленського заплановане на завтра, 16 січня, о 14 годині за місцевим часом.

Нагадаємо, вчора в Давосі відбулася четверта зустріч радників з національної безпеки щодо української Формули миру.

На зустрічі міністр закордонних справ Швейцарії Ігнаціо Кассіс заявив, що росія має бути залучена до переговорів для припинення війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: