Зеленський може виступити на форумі у Давосі – ЗМІ

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський планує взяти участь у Всесвітньому економічному форумі в Давосі та відвідати Швейцарію наступного тижня.
Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський може взяти участь у міжнародному форумі в Давосі, який проходитиме з 15 по 19 січня, та відвідати Швейцарію наступного тижня.

Про це повідомляє видання Tages-Anzeiger.

Видання зазначає, що в січні президент України планує відвідати Всесвітній економічний форум у Давосі та столицю Швейцарії, місто Берн. Тривалість візиту глави держави може становити не менше двох днів.

За словами журналістів, президент хоче особисто виступити на форумі в Давосі, який розпочнеться 15 січня, а закінчитися має 19 січня. Про це повідомляють кілька незалежних джерел видання, які ознайомлені з планами візиту.

Повідомляється, що Зеленський може зустрітися з федеральним президентом Швейцарії Віолою Амгерд, главою МЗС та міністром оборони.

Водночас, пише видання, відвідини Швейцарії та Давосу залежать від ситуації на фронті.

Нагадаємо, у листопаді Зеленський зустрівся із президентом Швейцарії. Лідери країн обговорили використання заморожених прибутків з активів Росії.

Також відомо, що Швейцарія вирішила виділити взимку додаткову допомогу для України у розмірі 11,8 млн. швейцарських франків (близько 13,66 млн. доларів США).

Також повідомлялося, що Зеленський схвалив склад делегації для переговорів щодо гарантій безпеки.

Як повідомлялося, у січні 2023 року Олена Зеленська представила у Давосі українську формулу миру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: