Апеляція ВАКС підтвердила засудження ексдиректора «Держзовнішінформу»

Читать на русском
Апеляційна інстанція залишила без задоволення апеляційну скаргу захисту на обвинувальний вирок колишньому керівнику держпідприємства.
фото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду підтвердила вирок, яким заочно засудили до 10 років позбавлення волі колишнього директора державного підприємства «Держзовнішінформ» В'ячеслава Корітка з конфіскацією його майна.

Про це повідомляє прес-служба АП ВАКС.

«15 січня 2024 року АП ВАКС розглянула апеляційну скаргу сторони захисту на вирок ВАКС від 21 серпня 2023 року, яким колишньому директору «Держзовнішінформу» призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 10 років з позбавленням права обіймати посади у державних підприємствах та державних органах строком на 3 роки, та з конфіскацією всього майна. Особа обвинувачувалася у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України. За результатами розгляду колегія суддів залишила без задоволення апеляційну скаргу захисту, а вирок ВАКС – без змін», – інформує суд.

Як відомо, антикорупційний суд визнав Корітка винуватим у заволодінні коштами. Суд призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на 10 років з позбавленням права обіймати посади у державних підприємствах та державних органах строком на 3 роки, та з конфіскацією всього майна. Також Корітка заочно взяли під варту, а цивільний позов прокурора задовольнили повністю, стягнувши на користь «Держзовнішінформу» грошові кошти у розмірі 7 950 770 грн.

Нагадаємо, САП скерувала цю справу до суду ще в 2017 році. Ексдиректора «Держзовнішінформа» В'ячеслава Корітка та його заступника Руслана Філіна обвинувачують у розтраті майна. За версією слідства, у період з травня 2013 року по лютий 2014 року вони, зловживаючи службовим становищем, здійснили розтрату майна очолюваного ними держпідприємства шляхом укладення договорів та підписання актів приймання-передачі наданих послуг.

На підставі них безпідставно перераховано 9,87 млн грн від Держзовнішінформу на рахунки низки приватних компаній. Встановлено, що зазначені приватні підприємства фактично ніяких послуг не надавали, а укладання договорів та підписання інших документів зроблено виключно з метою прикриття злочинної діяльності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: