ВАКС засудив до 10 років колонії ексдиректора «Держзовнішінформу»

Читать на русском
Антикорупційний суд оголосив черговий обвинувальний вирок. Цього разу судді заочно призначили покарання колишньому посадовцю.

Вищий антикорупційний суд заочно засудив до 10 років позбавлення волі колишнього директора державного підприємства «Держзовнішінформ» В'ячеслава Корітка з конфіскацією його майна.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

У суді не вказують прізвище обвинуваченого, однак, за даними «Слово і діло» з власних джерел, ідеться саме про Корітка.

«21 серпня колегія суддів ВАКС ухвалила вирок та визнала винуватим колишнього директора ДП «Держзовнішінформ» у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України. Справу слухали за відсутності обвинуваченого (in absentia). Суд призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на 10 років з позбавленням права обіймати посади у державних підприємствах та державних органах строком на 3 роки, та з конфіскацією всього майна», – інформує суд.

Також Корітка заочно взяли під варту, а цивільний позов прокурора задовольнили повністю, стягнувши на користь «Держзовнішінформу» грошові кошти у розмірі 7 950 770 грн.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Апеляційної палати ВАКС упродовж 30 днів з дня проголошення.

Нагадаємо, САП скерувала цю справу до суду ще в 2017 році. Ексдиректора «Держзовнішінформа» В'ячеслава Корітка та його заступника Руслана Філіна обвинувачують у розтраті майна. За версією слідства, у період з травня 2013 року по лютий 2014 року вони, зловживаючи службовим становищем, здійснили розтрату майна очолюваного ними держпідприємства шляхом укладення договорів та підписання актів приймання-передачі наданих послуг.

На підставі них безпідставно перераховано 9,87 млн грн від Держзовнішінформу на рахунки низки приватних компаній. Встановлено, що зазначені приватні підприємства фактично ніяких послуг не надавали, а укладання договорів та підписання інших документів зроблено виключно з метою прикриття злочинної діяльності.

Водночас прокурор САП змінив обвинувачення ексдиректору «Держзовнішінформу» Руслану Філіну. Його справу закрили у зв'язку із закінченням строків давності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: