Апеляція ВАКС залишила без руху скаргу на вирок ексдиректора «Держзовнішінформу»

Читать на русском
Апеляційна інстанція вирішила дати стороні захисту декілька днів на виправлення недоліків у своїй скарзі на вирок.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без руху скаргу на вирок, яким заочно засудили до 10 років позбавлення волі колишнього директора державного підприємства «Держзовнішінформ» В'ячеслава Корітка з конфіскацією його майна.

Таке рішення 28 вересня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Апеляційну скаргу захисника обвинуваченого (В'ячеслава Корітка – ред.) на вирок Вищого антикорупційного суду від 21 серпня 2023 року - залишити без руху. Надати захиснику п'ятиденний строк для усунення недоліків, зазначених у мотивувальній частині цієї ухвали, який обчислювати з моменту отримання копії даної ухвали», – йдеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд визнав Корітка винуватим у заволодінні коштами. Суд призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на 10 років з позбавленням права обіймати посади у державних підприємствах та державних органах строком на 3 роки, та з конфіскацією всього майна. Також Корітка заочно взяли під варту, а цивільний позов прокурора задовольнили повністю, стягнувши на користь «Держзовнішінформу» грошові кошти у розмірі 7 950 770 грн.

Нагадаємо, САП скерувала цю справу до суду ще в 2017 році. Ексдиректора «Держзовнішінформа» В'ячеслава Корітка та його заступника Руслана Філіна обвинувачують у розтраті майна. За версією слідства, у період з травня 2013 року по лютий 2014 року вони, зловживаючи службовим становищем, здійснили розтрату майна очолюваного ними держпідприємства шляхом укладення договорів та підписання актів приймання-передачі наданих послуг.

На підставі них безпідставно перераховано 9,87 млн грн від Держзовнішінформу на рахунки низки приватних компаній. Встановлено, що зазначені приватні підприємства фактично ніяких послуг не надавали, а укладання договорів та підписання інших документів зроблено виключно з метою прикриття злочинної діяльності.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: