«Наступ на рівні батальйону – рідкість»: Сирський розповів про ситуацію на півдні

Читать на русском
Росія все ще сподівається повернути втрачені під час контрнаступу ЗСУ території на півдні України. ЗСУ при цьому проводять невеликі контратаки та виснажують ворога.
Фото: t.me/osirskiy

Російська армія все ще сподівається повернути втрачені під час контрнаступу ЗСУ території у Херсонській та Запорізькій областях.

Про це повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський у коментарі Reuters.

Динаміка ліквідації російських військових в УкраїніВтрати російської армії в Україні по місяцях та тижнях – на інфографіці. Найбільше окупантів було знищено цього листопаду – 28,5 тисяч.

За його словами, окупанти регулярно атакують позиції ЗСУ та активно застосовують дрони. При цьому останнім часом масштаб бойових дій на півдні дещо зменшився. Крім того, Сирський заявив, що росія «навчилася реагувати та скорочувати втрати».

«Наступи на рівні батальйону зараз велика рідкість», – сказав генерал, додавши, що більш широке використання дронів призвело до зміни тактики на всіх напрямках.

Українські війська при цьому проводять невеликі контратаки. Сирський назвав таку тактику «активною обороною» – ЗСУ тримають противника у напрузі, шукаючи можливості для завдання удару.

«Наші цілі залишаються незмінними: утримати наші позиції і виснажити ворога, завдавши йому максимальних втрат», - заявив командувач.

Нагадаємо, нещодавно у ЗСУ повідомили, що російські війська повернулися до штурмових дій на півдні України. Загарбники посилюють підрозділи морською піхотою.

Також повідомлялося, що ні українські, ні російські війська не можуть проводити наступальні операції через щільність мінних полів та інтенсивне застосування дронів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: