Ігнат відповів, чи зменшилася кількість авіаударів рф на півдні після знищення трьох Су-34

Читать на русском
ЗСУ фіксують зменшення кількості російських авіанальотів на південному напрямку після знищення трьох літаків Су-34. Про це повідомив представник Повітряних сил Юрій Ігнат.
Фото: Укрінформ

Збройні сили України фіксують зменшення кількості російських авіанальотів на південному напрямку після знищення трьох ворожих літаків Су-34.

Про це в ефірі телемарафону розповів речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Динаміка знищення російської авіації під час повномасштабної війниЯк ЗСУ знищували російські літаки та вертольоти протягом повномасштабної війни – динаміка по тижнях та місяцях.

За його словами, останніми днями на півдні з боку окупантів спостерігається лише одиничне використання авіації.

«Значно менше ворог застосовує авіаційні засоби поразки, особливо керовані авіабомби, зокрема, на Херсонському напрямку... Противник зараз намагається розвідати якнайбільше, зібрати інформацію в тих південних районах, де, власне, сталося знищення російських винищувачів», – розповів Ігнат.

Представник Повітряних сил також не виключив, що подібні випадки зі знищенням російських літаків повторюватимуться.

«Ворог має чудово зрозуміти, що наші системи, в тому числі і надані нам партнерами, далекобійні системи можуть з'являтися на різних напрямках, а не лише там, де зазнали цієї історії російські Су-34. Ми можемо проводити такі операції з різних напрямків, питання в тому, щоб було більше таких систем», – наголосив Ігнат.

Нагадаємо, українські захисники 22 грудня на південному напрямку знищили три російські літаки Су-34.

Президент Володимир Зеленський вже прокоментував знищення Су-34, назвавши цю можливість одним із ключів до справедливого завершення війни з рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: