Окупанти повернулись до активних штурмових дій на півдні – Гуменюк

Читать на русском
Російські війська, ймовірно, перегрупувалися й повернулись до активних штурмових дій на півдні України.
korrespondent.net

Російські війська повернулись до активних штурмових дій на півдні України. Загарбники посилюють підрозділи морською піхотою.

Про це в етері телемарафону повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

За її словами, штурми на півдні країни відновилися, ймовірно, російська війська очікували прибуття додаткових підрозділів.

«Можливо, вони переплановувались і очікували прибуття додаткових підрозділів. Сьогодні ми бачимо, що вони провертаються на той рівень, який приблизно і тримали раніше», – заявила Гуменюк.

За її словами, раніше помічали різке падіння активності ворога: щоденно фіксували від 10 до 13 штурмових дій за добу, останнім часом було 1-3 штурмові дії. Втім сьогодні, 13 січня ворог провів уже 9 штурмових дій.

Крім того, зараз російські війська використовують не лише підрозділи типу «Шторм-Z», а намагаються підтягувати морську піхоту, і десанті війська, що говорить про бажання підвищити результативність штурмових дій. Сили оборони успішно відбивають ці атаки.

Раніше повідомляли, що ні українські, ні російські війська не можуть проводити наступальні операції через щільність мінних полів та інтенсивне застосування дронів.

Тим часом рф вночі та вранці 13 січня знову атакувала Україну ракетами та ударними дронами. Сили оборони знищили 8 з 37 запущених ракет. Усього було зафіксовано 40 повітряних цілей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: