Ігнат про уражений російський Іл-22: таки дотягнув до Анапи, але відновленню не підлягяє

Читать на русском
Російський літак Іл-22, вражений українськими військовими над Азовським морем, не підлягає відновленню. Про це повідомили у Повітряних силах.
Фото: youtube.com/@MediaCenterUkraine

Російський літак Іл-22, вражений українськими військовими над Азовським морем, не підлягає відновленню.

Про це у своєму Facebook-акаунті повідомив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Знищені та пошкоджені російські літаки: топ втрат за час великої війниНа інфографіці – найзначніші втрати росії у літаках під час повномасштабної війни. Загалом рф втратила 329 літаків.

Він припустив, що Іл-22, ймовірно, зміг дотягнути до військового аеродрому в російській Анапі.

«Але, як бачите, корито відновленню не підлягає. Тому, як не крути, ціль знищено, реанімація не допоможе! Літак горів, серед екіпажу є поранені, сподіваюся і «200-ті», – написав Ігнат.

Він додав, що пріоритетною ціллю для ЗСУ був літак далекого радіолокаційного виявлення А-50.

«І досі знищення цього борту здавалося непосильним завданням для Повітряних Сил. А тут ще Іл-22 потрапив під роздачу! Відразу дві «жирні» цілі за один раз», – зазначив речник Повітряних сил.

Нагадаємо, сьогодні вранці головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та Повітряні сили підтвердили знищення над Азовським морем російського літака далекого радіолокаційного виявлення А-50 та повітряного пункту управління Іл-22.

Повідомлялося, що А-50 був підбитий у районі Кирилівки у Запорізькій області, після чого літак зник із радарів. Іл-22, підбитий на Херсонщині, запросив машини швидкої допомоги та пожежників для екстреної посадки.

Пізніше у мережі з'явилося фото пошкодженого російського Іл-22. ЗМІ вже оцінили вартість двох підбитих російських літаків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: