Естонія виділила ЗСУ пакет допомоги з технікою, суднами та ракетами

Читать на русском
Уряд Естонії виділив Збройним силам України новий пакет військової допомоги. До нього увійде озброєння загальною вартістю 80 млн євро.
Фото: mil.ee

Уряд Естонії виділив Збройним силам України новий пакет військової допомоги. До нього увійде озброєння загальною вартістю 80 млн євро.

Про це йдеться у заяві міністерства оборони країни.

Військова та фінансова допомога від Заходу: що відомо про перспективи на 2024 рікЯкі перспективи отримання Україною західної військової та фінансової допомоги у 2024 році – на інфографіці.

Україна отримає «велику кількість» протитанкових ракет до комплексів Javelin, а також кулемети, боєприпаси для легкого озброєння, різні транспортні засоби та судна, водолазне обладнання.

«Подібно до того, як минулого року естонські Javelin відіграли вирішальну роль у захисті Києва, наша ціль в рамках цього великого пакету допомоги – показати, що боротьба України за свободу може увінчатися успіхом лише в тому випадку, якщо союзники продовжать допомагати», – сказав голова естонського Міноборони Ханно Певкур.

Крім того, аналітики відомства підготували документ із розрахунками про те, що для забезпечення перемоги України та поразки росії союзникам достатньо виділяти Україні 0,25% від свого ВВП на рік.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що Естонія поставила Україні військовий шпиталь.

Ми також розповідали, як союзники допомагають Україні готуватися до зимових атак росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: