Буданов спрогнозував, як знищення літака А-50 вплине на війська рф

Читать на русском
Знищення російського А-50 може серйозно вплинути на ситуацію у зоні бойових дій, припустив голова ГУР Кирило Буданов.
Фото: gur.gov.ua

Знищення російського А-50 може серйозно вплинути на ситуацію у зоні бойових дій, оскільки такі літаки відіграють ключову роль у координації наземних операцій рф.

Про це повідомив начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов у коментарі Financial Times.

Знищені та пошкоджені російські літаки: топ втрат за час великої війниНа інфографіці – найзначніші втрати росії у літаках під час повномасштабної війни. Загалом рф втратила 329 літаків.

За його словами, знищення літака, ймовірно, вплине на здатність росії підтримувати зв'язок у зоні конфлікту «в цілодобовому режимі».

«А-50 був збитий і вибухнув ... Іл-22 був сильно пошкоджений, але, на жаль для нас, йому вдалося здійснити аварійну посадку в Анапі», - сказав глава ГУР.

Буданов додав, що на даний момент у росії є лише вісім А-50 у хорошому стані.

Нагадаємо, сьогодні вранці головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та Повітряні сили підтвердили знищення над Азовським морем російського літака далекого радіолокаційного виявлення А-50 та повітряного пункту управління Іл-22.

Повідомлялося, що А-50 був підбитий у районі Кирилівки у Запорізькій області, після чого літак зник із радарів. Іл-22, підбитий на Херсонщині, запросив машини швидкої допомоги та пожежників для екстреної посадки.

Пізніше у мережі з'явилося фото пошкодженого російського Іл-22. ЗМІ вже оцінили вартість двох підбитих російських літаків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: