Укренерго сьогодні прогнозує дефіцит електроенергії

Читать на русском
Дефіцит в енергосистемі очікується у другій половині дня. Тоді буде задіяна вся потужність електростанцій.
фото РБК-Україна

Вранці 10 січня електроенергії в Україні вистачає для енергопостачання всіх споживачів. Але упродовж дня прогнозується дефіцит в енергосистемі.

Про це повідомила пресслужба Укренерго у середу.

Імпорт та експорт електроенергії в Україні під час повномасштабної війниОбсяги експорту та імпорту електроенергії Україною упродовж повномасштабної війни – на інфографіці.

Рівень споживання електроенергії в Україні продовжує зростати. 9 січня денний максимум споживання був на 3% більше, ніж вчора.

Сьогодні максимальне навантаження на енергосистему очікується в ранкові та денні години. За прогнозом, його рівень залишатиметься високим протягом усього дня – з 9:00 до 19:00. Вже о 9:00 рівень споживання був на 2,2% більший, ніж учора вранці.

Причина – морозна температура на всій території України. Крім того, за минулу добу запитано понад 500 населених пунктів, знеструмлених у низці регіонів через негоду.

За прогнозом, сьогодні в енергосистемі очікується дефіцит, але не більше ніж 3%.

В Укренерго запевнили, що для покриття дефіциту буде задіяна вся потужність працюючих електростанцій. Запровадження графіків обмеження споживачів не планується.

«Просимо споживачів найближчими днями особливо уважно поставитися до використання енергоємних електроприладів протягом усього дня з 09:00 до 19:00», – додали енергетики.

Усі українські електростанції працюють на максимальній потужності.

Нагадаємо, вчора також було знеструмлено сотні міст і сіл через негоду. А надвечір українці побили новий рекорд споживання енергії з початку опалювального сезону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: