Споживання енергії залишається високим, знову можливий дефіцит – Укренерго

Читать на русском
Споживання електрики знижується через потепління, але вдень прогнозується невеликий дефіцит.
Pixabay

В Україні сьогодні вранці споживання електроенергії дещо знизилося через потепління, але залишається на сезонному максимумі. І сьогодні також є прогноз дефіциту в години пік.

Про це повідомила пресслужба Укренерго 11 січня.

Укренерго «на котиках» пояснило, як похолодання впливає на споживання світлаПресслужба Укренерго відповіла на найпопулярніші питання, пов'язані з поточною ситуацією в енергосистемі, та пояснила, як похолодання впливає на споживання світла.

«Сьогодні, станом на 9:00, споживання на 2,5% нижче, ніж вчора в той же час. Через потепління, від середньодобових -10°C 10 січня до -5°C 11 січня споживання дещо знижується, але не так швидко, як зростало. Загальний рівень залишається найвищим за цей опалювальний період», – сказано у повідомленні.

При цьому зараз електроенергії, яку виробляють електростанції всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання споживачів.

Водночас, диспетчерський центр протягом дня прогнозує можливий незначний дефіцит в енергосистемі – близько 1%.

«Просимо споживачів найближчими днями особливо уважно поставитися до використання енергоємних електроприладів протягом усього дня з 08:00 до 18:00. Щоб допомогти енергосистемі працювати збалансовано у складних умовах, споживайте електроенергію економно», – зазначили в компанії.

Нагадаємо, через морози українці цього тижня двічі побили рекорди споживання енергії. Також учора у системі був дефіцит.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: