Прем'єр Британії сьогодні відвідає Київ: буде підписано угоду у сфері безпеки

Читать на русском
Ріші Сунак 12 січня перебуватиме у Києві з візитом. Прем'єр Британії оголосить про нову військову допомогу та підпише з Україною угоду про співпрацю у сфері безпеки.
Фото: Офіс президента України

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак сьогодні, 12 січня, відвідає Київ, щоб оголосити про новий великий пакет допомоги Україні.

Про це йдеться на сайті британського уряду.

Підготовка бійців ЗСУ за кордоном: які країни та чому навчають українських військовихНавчання за кордоном пройшли понад 100 тисяч українських військовослужбовців. Які країни беруть участь у підготовці, пріоритети навчання – на інфографіці.

У Британії анонсували, що військове фінансування України буде збільшено до 2,5 млрд фунтів стерлінгів: щонайменше 200 млн буде витрачено на термінову закупівлю та виробництво тисяч ударних та морських дронів.

Сунак і президент Володимир Зеленський також підпишуть угоду про співробітництво країн у сфері безпеки: «Угода між Великою Британією та Україною про співробітництво в галузі безпеки формалізує низку підтримки, яку Велика Британія надавала і продовжуватиме надавати, включаючи обмін розвідданими, кібербезпеку, медичну та військову підготовку, а також оборонно-промислове співробітництво. Воно також зобов'язує Велику Британію допомагати Україні у випадку, якщо вона колись знову зазнає нападу з боку росії».

Під час візиту Сунак також оголосить про надання додаткової гуманітарної допомоги та допомоги для зміцнення енергетичної інфраструктури України.

Крім того, Британія надасть додаткове фінансування та ресурси для вивчення англійської мови в Україні.

Нагадаємо, у середині грудня ЗМІ повідомили, що Україна та Велика Британія найближчими тижнями підпишуть десятирічний пакт про безпеку.

Інші новини про допомогу від Сполученого Королівства: наприкінці року стало відомо, що Британія поставить Україні додаткову партію боєприпасів для систем ППО, щоб допомогти захиститись від російських повітряних атак.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: