В Укренерго оцінили стани енергосистеми після обстрілів рф

Читать на русском
Атака не вивела з ладу енергооб'єкти, але через бойові дії та з інших причин без світла залишається 463 населені пункти.
фото Ken Mürk/ERR

Ранкова масована ракетна атака росіян не мала критичних наслідків для енергосистеми України. Але є знеструмлені міста та села з інших причин.

Про це повідомило Укренерго у понеділок, 8 січня.

Немає ілюзій: глава Міненерго не виключає коротких блекаутів взимкуЯкщо росіяни масово атакуватимуть українську енергосистему, то блекаутів уникнути не вдасться.

Як повідомляється, ранковий обстріл не позначився на українській енергетиці.

Водночас станом на ранок через бойові дії та з інших причин без світла залишається 463 населені пункти. Через обстріли є нові пошкодження у мережах обленерго у Донецькій, Харківській, Херсонській областях.

Також через негоду – сильний вітер, мокрий сніг, ожеледиця – знеструмлено 396 населених пунктів. На Дніпропетровщині 202 населені пункти, на Кіровоградщині - 79, на Миколаївщині - 54, на Одеській - 58, на Черкащині - 1. У Донецькій області понад добу - 4.

Електроенергії вистачає, але енергетики просять українців особливо уважно поставитися до використання енергоємних електроприладів у години максимального споживання – з 16:00 до 19:00.

Сьогодні Україна імпортує електроенергію зі Словаччини та Румунії.

Нагадаємо, минулого тижня після свят в Україні різко зросло споживання електроенергії. А прем’єр Денис Шмигаль оцінив стан енергосистеми після масованих атак.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: