Зеленський у розмові з президентом Польщі заявив, що між двома країнами не має бути кордонів

Читать на русском
Президент Зеленський провів телефонну розмову з польським лідером Анджеєм Дудою. Сторони обговорили нагальні питання двосторонніх відносин.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський у вівторок, 9 січня, провів телефонну розмову з польським лідером Анджеєм Дудою.

Деталі спілкування двох політиків розкрила пресслужба Офісу президента.

Блокада українсько-польського кордону: як розгорталися подіїСтрайк перевізників на кордоні України та Польщі триває. Хронологія блокади кордону – на інфографіці.

Сторони обговорили актуальні питання двосторонніх відносин та нинішню зовнішньополітичну ситуацію.

«Наш спільний кордон має бути справжнім європейським кордоном. Кордоном єдності. Не повинно бути меж між нашими народами», – наголосив Зеленський.

У ході розмови порушувалися питання щодо забезпечення фінансової та політичної підтримки України з боку ЄС. Крім того, сторони обговорили майбутній саміт НАТО у Вашингтоні та оборонну співпрацю.

«Володимир Зеленський поінформував колегу про нещодавні масовані російські ракетні обстріли території України, які призвели до загибелі мирних громадян і руйнування цивільних об’єктів, і наголосив на необхідності посилення української ППО для створення надійного повітряного щита», – зазначено в повідомленні.

Крім того, президент України окремо порушив питання щодо приєднання Польщі до декларації лідерів G7 про гарантії безпеки для України.

Нагадаємо, що новий польський уряд відмовляється знімати ембарго на імпорт агропродукції з України. Крім того, польські перевізники продовжують блокувати низку КПП на кордоні двох країн.

Раніше глава МЗС Дмитро Кулеба повідомив, що Україна готує серію зустрічей із новим урядом Польщі для вирішення проблем, які накопичилися у відносинах двох країн останнім часом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: