Кулеба анонсував контакти з Польщею «на всіх рівнях» для вирішення нагальних питань

Читать на русском
Україна готує серію зустрічей із новим урядом Польщі для вирішення проблем, які накопичилися у відносинах двох країн за останній час.
Фото: РБК-Україна

Україна готує серію зустрічей із новим урядом Польщі для вирішення проблем, які накопичилися у відносинах двох країн за останній час.

Про це повідомив глава МЗС Дмитро Кулеба в інтерв'ю журналісту Вадиму Карп'яку в Instagram.

Блокада українсько-польського кордону: як розгорталися подіїСтрайк перевізників на кордоні України та Польщі триває. Хронологія блокади кордону – на інфографіці.

За словами голови зовнішньополітичного відомства, під час нещодавнього візиту до Києва новий глава польського МЗС Радослав Сікорський доніс певні сигнали від керівництва Польщі та озвучив бачення своєї країни щодо вирішення нагальних питань.

«Ми побачили налаштованість на вирішення проблем, тепер їх треба вирішити. І надалі будуть контакти з новим польським урядом на всіх рівнях. Поки не вдаватимуся до конкретики, але вони вже заплановані. Шукатимемо рішення», – сказав Кулеба.

Міністр зазначив, що перемога України також є «життєвим інтересом Польщі та питанням виживання Польщі».

Нагадаємо, що новий польський уряд відмовляється знімати ембарго на імпорт агропродукції з України.

Крім того, польські фермери та перевізники продовжують блокувати чотири КПП на кордоні двох країн. В Україну через це не можуть потрапити майже 2 тисячі вантажівок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: