Швейцарія взимку збільшить фінансову допомогу для українців

Читать на русском
Швейцарія вирішила виділити взимку додаткову допомогу для України у розмірі 11,8 мільйона швейцарських франків (близько 13,66 млн доларів США).
фото ЕРА

У середу, 20 грудня, стало відомо, що Швейцарія вирішила виділити взимку додаткову допомогу для України у розмірі 11,8 мільйона швейцарських франків (близько 13,66 млн доларів США). Таким чином, загальний обсяг підтримки взимку складе приблизно 26 млн швейцарських франків.

Про це повідомляє прес-служба швейцарського уряду.

Як зазначається у заяві, зіткнувшись із суворими випробуваннями жорстокої зими, мільйони жителів України гостро потребують допомоги. Посилення підтримки з боку Берна стало відповіддю на такі виклики.

При цьому, у релізі повідомляють, що заходи включають підтримку кількох неурядових організацій, які надають допомогу громадянам України.

«Ця допомога дозволила відремонтувати майже 1000 квартир та будинків та розподілити опалювальні матеріали приблизно 1300 домогосподарств у прифронтових районах», - розповіли в уряді Швейцарії.

Водночас, місцеве агентство з розвитку та співробітництва збільшить підтримку програми допомоги Гуманітарного фонду ООН в Україні на 1,8 мільйона швейцарських франків (близько 2 млн доларів). Ці кошти підуть на опалення, зимовий одяг, підтримку оренди та утеплення житла.

Також у рамках підтримки програми зимової допомоги Управління Верховного комісара ООН у справах біженців буде виділено 3 млн швейцарських франків (майже 3,5 млн доларів) для переселенців та громадян, які проживають на постраждалих від російської військової агресії територіях країни.

Крім того, Швейцарський держсекретаріат економічного співробітництва виділяє 10 млн швейцарських франків (близько 11,6 млн доларів) до Фонду енергетичної підтримки.

Нагадаємо, що напередодні Швейцарія пом’якшила правила експорту озброєння для України.

Раніше у Швейцарії підрахували суму заморожених російських активів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: