Союзники провели з Україною таємні переговори щодо мирного плану — Bloomberg

Читать на русском
Таємна зустріч України, країн G7 та глобального Півдня відбулася у грудні у Саудівській Аравії. Її метою було отримати підтримку умов України для переговорів з рф.
atlanticcouncil.org

Минулого місяця Україна, її союзники з «Великої сімки» та невелика група країн Глобального Півдня провели секретну зустріч, щоб обговорити умови Києва щодо проведення мирних переговорів із росією.

Про це пише Bloomberg із посиланням на джерела.

«Що таке перемога України?»: як змінювалося бачення ЗеленськогоЯк президент Володимир Зеленський бачить перемогу України у повномасштабній війні з росією – на інфографіці.

Секретна зустріч радників з національної безпеки відбулася 16 грудня в Саудівській Аравії і послідувала за більш масштабними та публічними зустрічами для обговорення Формули миру.

За інформацією видання, на зустрічі були присутні, зокрема представники Індії, Саудівської Аравії та Туреччини. А ось Китай, Бразилія та ОАЕ своїх представників не надіслали. Росію на зустріч не покликали.

Як розповіли джерела, секретність була частково спрямована на те, щоб «країни-учасниці почувалися комфортніше». Такий формат також дозволив провести більш вільне та відверте обговорення Формули миру, а також принципів потенційної взаємодії з росією у майбутньому.

На зустрічі Київ та союзники з «Великої сімки» підтвердили свою точку зору, що справедливий мир включає територіальну цілісність та суверенітет України.

Ще один раунд переговорів Україна та союзники запланували у Швейцарії наступного тижня напередодні Всесвітнього економічного форуму у Давосі та запросили понад 100 країн, повідомили джерела.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сказав, що західні союзники не вимагають від України розпочинати переговори з росією щодо заморожування бойових дій.

Раніше видання The New York Times із посиланням на джерела написало, що путін із вересня через посередників посилає сигнали про готовність до припинення вогню в Україні. Секретар РНБО Олексій Данілов назвав ці повідомлення фейками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: