В Україні після свят різко зростає споживання електроенергії

Читать на русском
Споживання електроенергії поступово зростає, оскільки зараз закінчення свят, початок робочого тижня та морози.
фото Ken Mürk/ERR

Споживання енергії стрімко зростає через похолодання та закінчення свят. Українців закликали не забувати про економію.

Про це повідомила пресслужба Укренерго.

Перший тиждень року принесе в Україну похолоданняПогода у січні. В Україну 3, 4, 5 та 6 січня прийде похолодання. Подекуди випаде сніг, на дорогах знову буде ожеледиця.

«Вчора 2 січня добовий максимум споживання був увечері. Його показник був на 13,8% вищим, ніж у вівторок, 26 грудня. Сьогодні, 3 січня, рівень споживання станом на 10:00 на 14% вищий за відповідний показник о 10:00 вчора, 2 січня», – сказано в повідомленні.

Як зазначили в Укренерго, таке різке підвищення рівня споживання створює значне додаткове навантаження на енергосистему. Для покриття споживання, яке стрімко зростає, потрібно швидко ввести в роботу щонайменше 6 енергоблоків. Для електростанцій, які все ще відновлюються після масованих ракетних атак минулої зими, це дуже різке збільшення навантаження, яке може призвести до технологічних порушень.

«Для того, щоб допомогти енергосистемі працювати у цей складний період, достатньо перенести використання енергоємних приладів з вечірніх годин максимального навантаження 16:00-19:00 на ніч або ранок», – додали енергетики.

Нагадаємо, в енергосистемі перед Новим роком виник надлишок електрики. Але після останньої атаки росії була тимчасово знеструмлена частина жителів Києва. Сьогодні всім їм повернули світло.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: