Сирський розповів про дії окупантів на Куп'янському напрямку

Читать на русском
Росіяни хочуть підібратися ближче до Куп'янська, намагаються наступати у Куп'янському лісі. Але ЗСУ тримають оборону.
t.me/osirskiy

Російські військові продовжують активні наступальні дії у Куп'янському лісі, намагаючись прорвати оборону української армії та просунутися у напрямку Куп'янська.

Про це повідомив командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський повідомив у коментарі Інтерфакс-Україна.

У Харківській ОВА прокоментували інформацію The Telegraph про можливий наступ росіянГлава Харківської ОВА Олег Синєгубов відреагував на публікацію британського видання The Telegraph про наміри російської армії провести новий наступ під Харковом.

За його словами, на Куп'янському напрямку ситуація залишається складною.

«Ворог продовжує вести активні наступальні дії у Куп'янському лісі, намагаючись прорвати оборону наших військ та просунутися у напрямку міста. Інтенсивні бойові дії на цьому напрямі почалися у жовтні 2023 року, і з того часу тут ні на день не вщухає жорстока боротьба», – зазначив Сирський.

Противник щодня штурмує населені пункти, обстрілює їх із артилерії та використовує авіацію. Наразі штурми позицій ЗСУ ворог здійснює в районі Синьківки з метою подальшого блокування Куп'янська, сказав Сирський.

Командувач запевнив, що командири та штаби українських частин впевнено тримають оборону.

«Загострення на цьому напрямку відбуваються постійно, але нашим Силам оборони вдається знищувати наступальний потенціал ворога і завдавати йому відчутних втрат», – додав він.

Нагадаємо, раніше війська рф перекидали на Куп'янський напрямок свої штурмові загони. У той же час у Харківській ОВА прокоментували інформацію The Telegraph про можливий новий наступ росіян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: