Війська рф перекидають на Куп'янський напрямок штурмові загони

Читать на русском
Російські окупанти хочуть посилити штурми на Куп'янському напрямку. Для цього вони збільшують особовий склад.
Генштаб ЗСУ

Російські окупанти перекидають на Куп'янський напрямок свої штурмові загони для активізації нових атак.

Про це повідомив начальник служби зв'язків із громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в ефірі телемарафону.

У ЗСУ прокоментували можливість російського наступу на Куп'янськУ разі успіху ворога на Куп'янському напрямку наступ дасть можливість розвинути атакувальні дії безпосередньо на сам Куп'янськ.

«Противник зараз перекидає на Куп'янський напрямок свої штурмові загони для того, щоб активізувати штурмові дії. Все-таки ставка робиться більше на людський фактор, аніж на техніку», – сказав він.

Фітьо зазначив, що всього на Куп'янсько-Лиманському напрямку минулої доби було відбито 7 ворожих атак.

«Ворог намагається захопити Синьківку, щоб організувати собі у майбутньому плацдарм для наступу на Куп'янськ. Також тривають бойові дії біля Терен, Веселого», – розповів він.

Крім того, росіяни застосовують ворожу авіацію: вони за добу завдали 17 авіаударів на цьому напрямку. Також ворог застосував 16 дронів і завдав 477 обстрілів з артилерії та мінометів.

Нагадаємо, окупанти намагаються знайти слабину в обороні, щоб захопити Куп'янськ. Раніше повідомлялося, що на Куп'янському напрямку помічено колишніх вагнерівців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: