У Швеції закликали збільшити пряме виробництво снарядів для України

Читать на русском
У парламенті Швеції закликали надати державні гарантії оборонній промисловості країни. Прим цьому, виробництво зброї має бути значно збільшено по всьому Євросюзу.
Цензор.нет

У парламенті Швеції закликали надати державні гарантії оборонній промисловості країни, щоб збільшити пряме виробництво снарядів для України.

Про це депутат Ріксдага, лідер Соціал-демократичної робітничої партії Магдалена Андерссон заявила виданню Dagens Nyheter.

Євросоюз не передасть Україні обіцяні боєприпаси до березня – КулебаМіністра попросили прокоментувати публікацію, згідно з якою ЄС поінформував країни-члени, що зобов'язання надати Україні 1 мільйона артилерійських боєприпасів до березня 2024 року навряд чи буде виконане.

«Настав час налагодити пряме виробництво боєприпасів для України. Це потребуватиме державних гарантій на початковому етапі», - заявила він.

Згідно зі словами Андерссон, відповідні гарантії мають поширюватися і на закінчення війни в Україні.

«Мають бути гарантії, щоб ми могли швидко приступити до роботи. Ми також хочемо, щоб Північний регіон був укріплений, оскільки він ще довго буде важливою геополітичною ареною», - заявила Андерссон.

Вона також підкреслила, що виробництво зброї має бути значно збільшено по всьому Євросюзу.

Нагадаємо, напередодні у Держдепі США зробили прогноз щодо підтримки України.

Також ми повідомляли, що Норвегія поділиться літаками F-16 для навчання українських пілотів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: