Хезболла масовано обстріляла Ізраїль, випустивши понад 60 ракет

Читать на русском
Ракетний залп зі сторони Лівану викликав повітряну тривогу в 90 населених пунктах на півночі Ізраїлю.
The Times of Israel

Ліванські бойовики Хезболла в суботу, 6 січня, випустили десятки ракет по північному Ізраїлю, заявивши, що цей обстріл був першою відповіддю на вбивство одного з лідерів союзного угруповання ХАМАС у Бейруті.

Про це повідомляють видання Associated Press і Times of Israel.

Як зазначається, ракетний обстріл відбувся наступного дня після того, як лідер Хезболли Саєд Хасан Насралла заявив, що його угрупування має помститися за вбивство заступника політичного лідера ХАМАСу Салеха Арурі.

У суботу Хезболла заявила, що випустила 62 ракети в бік бази повітряного спостереження на горі Мерон і вони влучили прямо в ціль. Ізраїльські військові випустили близько 40 ракет у бік Мерона.

Згідно з повідомленням ЗМІ, ракетний залп зі сторони Лівану викликав повітряну тривогу в 90 населених пунктах на півночі Ізраїлю.

Через годину сирени знову спрацювали в 40 населених пунктах на півночі Ізраїлю. Ще кілька снарядів було випущено Хезболлою по прикордонних районах Метула і Маргаліот.

Водночас, армія Ізраїлю заявила, що завдала удару по терористичному осередку на півдні Лівану, відповідальному за деякі з цих ракетних обстрілів.

Як відомо, цей обстріл є одним з найбільших з початку сутичок на північному кордоні, пов'язаних з початком війни між Ізраїлем і ХАМАС.

Нагадаємо, у грудні ізраїльські військові заявили про ліквідацію начальника відділу постачання військового крила ХАМАСу.

Згодом ХАМАС заморозив переговори щодо припинення вогню після вбивства заступника лідера у Лівані.

ЗМІ повідомляли, що Ізраїль розглядає можливість надати імунітет лідерам руху ХАМАС задля звільнення заручників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: