У ВООЗ закликають до відновлення маскового режиму

Читать на русском
Через збільшення кількості випадків зараження коронавірусом у світі гендиректор ВООЗ закликав носити маски та дотримуватися соціальної дистанції.
ФОТО: DELFI / ANDRIUS UFARTA

Голова Всесвітньої організації охорони здоровʼя Гебреїсус Тедрос Аданом закликав продовжувати носити захисні маски та дотримуватися соціальної дистанції, оскільки у світі збільшилася кількість випадків захворювання на коронавірус та грип.

Про це він написав у соцмережі Х.

«Протягом кількох тижнів у багатьох країнах зростає кількість випадків захворювання дихальних шляхів, спричинених COVID19, грипом та іншими патогенами. Очікується, що це продовжиться після останніх свят», – зазначив він.

У зв'язку з цим очільник ВООЗ порадив громадянам та урядам країн, зокрема, дотримуватися маскового режиму, а також робити щеплення та тестування.

«Продовжуйте користуватися масками, здійснюйте провітрювання та дотримуйтесь дистанції. Також ереконайтеся, що ви та ваші близькі зробили щеплення проти COVID-19 та грипу», – закликав Аданом.

Також у ВООЗ закликають владу країн надати громадянам доступ до надійних тестів, вакцин і методів лікування, особливо тим, хто перебуває у «зоні ризику».

Зазначимо, за інформацією Reuters, після зростання кількості випадків грипу та COVID-19 у святковий сезон декілька регіонів Іспанії оголосили про відновлення правил, які зобов’язують носити захисні маски в медичних закладах. Відомо, що у регіоні Валенсія з 26 грудня до 1 січня рівень респіраторних інфекцій досяг 1501 випадку на 100 тисяч жителів. За цим показником регіон поступається тільки Кастилії-Ла-Манчі.

Нагадаємо, на початку січня у МОЗ повідомили, що в Україні з початку епідемічного сезону зареєстровано 7 летальних випадків через захворювання на грип.

Також у грудні повідомлялося, що в Україні циркулюють 17 підтипів штаму Омікрон.

Раніше у МОЗ спрогнозували пік захворюваності на коронавірус.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: