У МОЗ спрогнозували пік захворюваності на коронавірус

Читать на русском
Вже найближчим часом в Україні очікується пік захворюваності на COVID-19. Він буде приблизно до кінця січня.
Фото Слово і діло

Пік захворюваності на COVID-19 в Україні прогнозується в середині грудня і триватиме до січня. Після цього, швидше за все, рівень захворюваності піде на спад.

Про це заявив головний санлікар, заступник міністра охорони здоров'я України Ігор Кузін в ефірі телемарафону 11 грудня.

У МОЗ розповіли, скільки українців померли від COVID з жовтняВ Україні цього року ведуть спільний підрахунок захворювання на COVID-19, а також на грип та ГРВІ.

За його словами, з початку епідсезону на респіраторні хвороби сумарно захворіло вже 1,3 мільйона українців. Протягом грудня близько чотирьох тисяч пацієнтів із COVID-19 потрапляють до лікарні щотижня.

«Ми спостерігатимемо поступово таку картину переходу від одних вірусів до інших. І поки станом на сьогоднішній день ми фіксуємо те, що у переважній більшості у нас реєструються випадки коронавірусної інфекції, їх більше», – зазначив Кузін.

Він додав, що пік захворюваності триватиме до січня 2024 року, а потім поступово згасатиме.

«Починаючи з січня вже почне циркулювати вірус грипу та SARS-CoV-2», – сказав Кузін.

Нагадаємо, з початку сезону коронавірусу та грипу у трьох областях України ще у листопаді було перевищено епідемічний поріг. Йдеться про Тернопільську, Житомирську та Чернівецьку області. Санлікар розповів, за яких умов можуть запровадити загальнонаціональний карантин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: